Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Δελτίο Τύπου για Δηλώσεις Κατρούγκαλου



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 38 01 227 -  ΑΘΗΝΑ
E-mail pol@otenet.gr Web Site www.pol.org.gr

Αθήνα, 21/04/16
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Το ΔΣ της ΠΟΛ καταδικάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Κου Κατρούγκαλου, ο οποίος χθες σε συνέντευξή του επέρριψε ευθύνες στους λογιστές ότι λόγω της αποχής από τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, δόθηκε το 50% των οικογενειακών επιδομάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι η θέση της ΠΟΛ για την αποχή είναι ότι σαν μορφή διαμαρτυρίας δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες στους μισθωτούς του κλάδου και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση την αντικειμενική ανάγκη συντονισμού δράσης των μισθωτών με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν μεγάλες ευθύνες το Οικονομικό Επιμελητήριο και οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΦΕΕ και ΠΟΟΕΕΕ.
Όμως, με τις δηλώσεις του ο Υπουργός συνεχίζει την τακτική προηγούμενων κυβερνήσεων να στρέψει τον ένα εργαζόμενο ενάντια στον άλλο και κυρίως να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να μεταθέσει την ευθύνη των επιπτώσεων της αντιλαϊκής πολιτικής, την οποία υπηρετεί στο ακέραιο, στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους που αντιδρούν στη φοροαφαίμαξη και στην κατάργηση συνολικά ακόμη και των πιο στοιχειωδών κατακτήσεων.
Όσο περνούν οι μέρες και με αφορμή και αυτές τις δηλώσεις, επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες τρέμουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη 48ωρη απεργία. Γι’ αυτό καλούμε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο