Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, Τετάρτη 2 Νοέμβρη στο Ε.Κ.Θ., στις 18.30, στον 1ο όροφο

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32, 4ος ορ., τηλ. 2310 267 295, ΦΑΞ 2310 267 147,

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας,
Τετάρτη 2 Νοέμβρη στο Ε.Κ.Θ., στις 18.30, στον 1ο όροφο
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, 
Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να μας κοροϊδέψουν ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ μας!
            Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς μας, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.
Οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και η «κανονικότητα» είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά. Να μας πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν, να μας απολύουν χωρίς κόστος, να μας έχουν ευέλικτους ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική μας δράση.
Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η κατάργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου.
Έχουμε καθαρό πλέον πως η ανάπτυξη τους δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας. Το βλέπουμε, το ζούμε! Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά.
Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη.
Οι εξελίξεις μάς βάζουν όλους και όλες μπροστά σε μεγάλες ευθύνες.
Ήρθε η ώρα να πούμε:
Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων.
Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις κοινωνικές παροχές.
Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ.
Απαιτούμε όσα μας στέρησαν, όσα μας έκλεψαν, όσα με βίαιο τρόπο μας κατάργησαν.
Για αυτό και το σωματείο μας συμμετέχει στις 19 και 20 Νοέμβρη 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Ν. Φάληρο στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, μια ανοιχτή, δημοκρατική, ζωντανή διαδικασία, όπου τον λόγο τον έχουμε εμείς για να μεταφέρουμε τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας για την κατάσταση στον κλάδο μας και συνολικά. Μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, καθώς και άλλα σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συμπορευόμαστε με το ΠΑΜΕ, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, συντονίζουμε τη δράση και τους αγώνες μας για να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε για να επαναφέρουμε τις κλαδικές συμβάσεις, για δουλειά με δικαιώματα, για ανάκτηση των απωλειών για ζωή με πραγματική αξιοπρέπεια!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με οργάνωση και συσπείρωση στο σωματείο μας να εμποδίσουμε τον σχεδιασμό τους και ταυτόχρονα να οργανώσουμε  την δική μας επίθεση με βάση τις ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.
Να χτίσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος για την υπεράσπιση της ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/11/16
ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟΝ 1Ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:
Ø  Οργάνωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
ØΣυμμετοχή στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ – Εκλογή αντιπροσώπων
Ø  Προτάσεις - Ανακοινώσεις