Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32, 4οςορ.,  τηλ. 2310- 267295
Email: logthess@gmail.com            blog: logistesthes.blogspot.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την δικαστική απόφαση που αποφασίζει την ακύρωση του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, των αποφάσεών του και των εκλογών του.
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο του ολοκληρωτικού άμεσου ελέγχου των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία. Ακυρώνει στην πράξη τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, ιδιαίτερα των δευτεροβάθμιων, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών όπως προβλέπουν ρητά τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που άλλωστε γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο για να γίνει μέλος σε δευτεροβάθμιο.
Την ώρα που μια σειρά απεργίες και κινητοποιήσεις έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές, την ώρα που συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι, διώκονται ποινικά για τη δράση τους μέσα στο ταξικό κίνημα, η ωμή παρέμβαση της δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα, επιβεβαιώνει τις προθέσεις τις κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Μπροστά στο νέο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για τα Εργασιακά, τις ΣΣΕ, τις ομαδικές απολύσεις, κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα απόλυτα χειραγωγημένο, ένα κίνημα δεμένο χειροπόδαρα που δε θα αμφισβητεί και δε θα οργανώνει την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα. Που δε θα οργανώνει τους εργάτες και τους ανέργους για να διεκδικήσουν όσα τους στερεί η εκμετάλλευση από τους επιχειρηματικούς ομίλους και οι αντιλαϊκοί νόμοι.
Ταυτόχρονα η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει να γίνουν κριτήριο για κάθε εργάτη και εργάτρια, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή που ανησυχεί και τον απασχολεί η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ακόμα και εάν μέχρι σήμερα στηρίζει ή δείχνει ανοχή σ’ αυτές τις δυνάμεις. Δε χωρούν αυταπάτες για το ρόλο τους, ούτε για τη στάση του.
Τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για το συνδικαλιστικό κίνημα. Τα συνδικάτα έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ελέγχουν τις καταστατικές τους λειτουργίες, χωρίς την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

-Να μην περάσει το νέο χτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
-Να μην αναγνωριστεί και να μη νομιμοποιηθεί καμία διορισμένη διοίκηση στο ΕΚΑ.
Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό, μαχητικό, που θα παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, που θα υπερασπίζεται  τις κατακτήσεις, τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της ΕΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ